Back to top

Brent Community Centre

The project site located in Willesden, North West London comprises a combined community centre and residential apartments that replace the existing centre, abandoned game courts and play space.

ECE have worked successfully with The London Borough of Brent’s Planning Team and Design Officer to develop a successful scheme which enhances the existing street scene and incorporates high quality façade treatments such as expressed brick banding and cantilevered private balconies.

The building is currently occupied by the Brent Indian Community who are to be re-accommodated in the new development. The designs include a large multi-purpose hall, commercial kitchen, offices and an IT training room.

The residential side of the development will provide 29 new affordable homes, including wheelchair-accessible dwellings and family units of up to 3 bedrooms from the ground floor to the fourth floor.