Back to top

GBMC Pelham Street Campus Redevelopment

ECE’s design for the Central Brighton Campus of Greater Brighton Metropolitan College (GBMC) consolidates and improves the college’s facilities.

The scheme combines a new build extension and refurbishment of the Pelham plinth and tower to achieve a critical objective of consolidating the College into a single building. This consolidation allows for the disposal of the College’s redundant accommodation which provided a capital receipt to fund the development.

Central to the design is the creation of a new entrance to the college, set within a large outdoor plaza that includes secure bike storage for staff, students and visitors, and is open to the public to enjoy during the daytime.

The east wing of the extension is home to new hair and beauty salons, with a salon reception and nail bar situated by the main college entrance. This allows improved access for public clients.

The west wing is home to studios, workshops and digital studios for Creative Industries.

The project delivers wide ranging benefits including:

Critically, the College has tried to redevelop this campus for over 15 years, each time their proposals have met viability challenges. Working together with a fantastic team, ECE have delivered much needed improvements to teaching and learning facilities for students throughout the Greater Brighton area.

Jon Rollings, Chief Operating Officer at GBMC, said:

“The College is delighted with the new campus which will transform the student experience at this site. The design and construction teams have more than delivered on all of our requirements.”